15 april 2013

Äntligen kom värmen


Några bilder från helgen. Det blev även två bra löppass vilket kändes underbart i vårvärmen. Som sagt, äntligen kom vårvärmen så man fick sätta fingrarna i jorden och plantera lite. Känns lite uttjatat nu det där med vädersnacket om vilken lång utdragen vinter vi har haft. Men det är ju bara så att våren är väldigt efterlängtad, speciellt i år känns det som. Ja, lite bullbak med tjejerna blev det också. Det var också en äntligen-känsla för jag har länge gott och tänkt och längtat efter att baka just kanelbullar och nu infann sig den rätta inspirationen även för detta. En riktig hemma-pysslar-helg alltså.

10 april 2013

Uppfräschning

Nu har du fördärvat din farmor och farfars gamla pall, skulle kanske någon sagt. Själv kände jag att pallen eller pallarna, för vi fick faktiskt två, behövde fräschas upp. Ett resultat som jag ändå blev ganska nöjd med. 

8 april 2013

Helgens långpass


Med rejäl träningsverk i vaderna kan jag konstatera att helgens långpass gett resultat. Det blev 15 km på underbara Söderåsen i lördags. Helgen som gick var verkligen i träningens och avkopplingens tecken. Barnen fick följa med mormor och morfar medan maken och jag begav oss till Söderåsen för några timmars löpning och jag fick känna på ett antal grymma backar som alltså piskade på vaderna rejält. Därefter blev det övernattning i lugn och ro på Brunnby gård med god mat och dryck för att sedan på söndagen springa 7,5 km på en annan av Skånes åsar. Maken min sprang dock längre båda dagarna med tanke på ett ultralopp som stundar för hans del. Om några veckor beger vi oss söderut för att vara med i vars ett terränglopp med olika distanser och på betydligt fler höjdmeter än vad som finns här hemma. Det blir mitt första lopp i det slaget vilket skall bli oerhört spännande.

2 april 2013

Att våga satsa


Under påskhelgen var vi och besökte några goda vänner som är nyblivna ägare av en gård där de redan efter en vecka efter inflyttning driver café, bed & breakfast och galleri. Precis i rätt tid innan konstrundan drog igång på Österlen så öppnade alltså paret Villavicencio portarna. Caféet bjuder på många hembakta godsaker. Vi var djupt imponerade av att de kommit i ordning så snabbt och att de har vågat ta steget från en liten lägenhet i Malmö ut till den Skånska myllan. Härligt med människor som vågar satsa och leva sina drömmar. Jag kan varmt rekommendera ett besök till charmiga Tryde 1303, strax utanför Tomelilla.