22 juli 2011

Squashkaka

Nu har vi gjort något av en del av vår squash. Ikväll när vi skall bjuda några vänner på middag så blir det squashkaka till efterrätt med hallon, blåbär och grädde till.


Här kommer receptet:

1 kg squash skäres i sockerbitsstora bitar. Kokas mjuka i lätt saltat vatten. Häll av vattnet. Mosa med elvisp.

Vispa 4 ägg, 1 dl socker, 4 msk mjöl. 12 sötmandlar, 3 bittermandlar males. Blanda i 1/2 liter mjölk.

Häll i en ugnsfast form. Bakas i vattenbad ca 1 timme i 200 grader.

Serveras med bär och grädde!

Ha en skön helg! Imorgon far vi ut på några dagars tältsemester i Västergötland :)

3 kommentarer:

  1. Vad gott det lät! Hoppas ni får en trevlig kväll och tältsemester. Vi sitter och kollar vädret för att tälta med men på västkusten. Ska bli kul att höra hur det gått.
    Kram Linda

    SvaraRadera
  2. Har aldrig ätit eller ens hört talas om Squashkaka, men det låter jättegott!

    Fin blogg du har!

    // Madde

    SvaraRadera
  3. Squashkaka?! Det har jag aldrig hört talas om. Vad kul! Jag odlar också squash i år fast det blir inga mängder - de som har blivit har vi använt i matlagning. Kaka kanske jag borde testa någon gång :)

    Välkommen till Västergötland! Hoppas ni får en fin tältsemester :)

    Kram Sofia

    SvaraRadera