23 januari 2012

Tulpaner, semlor och vinter

Ja, det är just vad som lyser upp tillvaron nu i väntan på våren. Vad vore den här tiden i januari utan tulpanerna, de goda semlorna och snön (som äntligen har kommit till Skåne). I helgen blev det vitt och den första snögubben tillverkades av två entusiastiska små tjejer, med visst stöd och även med stor entusiasm av deras mamma ;). Man blir nästan som barn på nytt när den första snön faller. Det är en speciell känsla. 
Helgen tillbringades hemma hos mina föräldrar och då fick vi bl a njuta av mammas alldeles underbart goda semlor.8 kommentarer:

 1. Åh, vad gott med semlor! Vilka härliga bilder. Jag blev väldigt förtjust i den prickiga gröna duken (jag som älskar prickar). :)

  Tusen tack för dina fina ord i min blogg!!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Semlor är väl ändå Guds gåva till mänskligheten så här års. Gahhhh, kan vräka i mig hur mycket som helst. Tyvärr :)
  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 3. Nämen, är det semmeldags nu, det har jag missat. Gott :-)

  SvaraRadera
 4. Jag tycker verkligen inte alls om semlor och jag har inte plågat i mig någon på flera år :) Men dina bilder var fina :)) Ja tänk att vintern kom precis när man började få lite vårkänslor, men det är skönt att dagarna har blivit så mycket ljusare! kram

  SvaraRadera
 5. Hejsan hoppsan! Här tänkt jag hoppa in å skriva att jag håller med dig ang kostcirkeln etc. Men att jag ville testa att minimera kolhydrater. Jag har aldrig testat någon "metod" förut nämligen.

  Vad jag ser här är vad som ser ut att vara världens godaste semlor. Vilket uppvaknande, hehe.

  Trevlig helg och kram!

  SvaraRadera
 6. Vi har faktiskt inte ätit semlor än i år, än mindre bakat... Jag har några tuffa jobbveckor till framför mig, med en massa tjänsteresor, men SEN ska jag baka semlor så det står härliga till!

  Kramiz Madde

  SvaraRadera
 7. Å nam, nå ble jeg sulten ;)

  En finfin søndag til deg,
  Signe

  SvaraRadera
 8. Hej hej!

  Vad gott med hemmagjorda semlor. Det har jag aldrig gjort.

  Ha en go fredagkväll!

  Kram

  SvaraRadera