6 augusti 2011

För djurens skull?

Kamel i ett böljande skånskt landskap

Igår var vi på Ystad djurpark tillsammans med en annan familj. Vi hade hört så mycket gott om denna djurpark så varför inte göra ett besök där? Det blev också ett slags avslut på vår långa och härliga semester. Visst var det fint där, mysig miljö och vackra omgivningar men...

... för vem är det egentligen mysigast, för oss människor eller för djuren? Ibland känner jag mig kluven till djurparker. Det är givetvis så att många djurparkers strävan är att alla djuren där skall trivas och ha det så bra som möjligt men det som gör mig lite skeptisk är att dessa djur som annars naturligt lever i det fria nu är inspärrade för vår skull. Det är såklart kul och en upplevelse för barnen att på nära håll få se silkesapor, tamariner, lemurer, kameler, sköldpaddor och zebror mfl. Men är det rätt att ha dem i fångenskap? Vad tycker du?

3 kommentarer:

 1. Tack för titten hos mig, så kul för då hittade jag ju din fina blogg:)
  Lägger till mig som följare!
  Trevlig kväll!
  Kram Emma

  SvaraRadera
 2. Vad mysigt med Ystads djurpark. Kom precis hem från en heldag på Kolmården. Och jag går i samma tankar som du. Nu är alla djur födda i fångenskap men kan ändå känna en sorg när jag ser dom, deras natur är ju att leva i det vilda, så är det ju.

  Kanske jag skulle kolla upp det lite närmare.
  Kram Linda

  SvaraRadera
 3. Jag måste fråga? Är det syrenhortensia på 1:a bilden? Såååå vackert.
  Kram Linda

  SvaraRadera